DULCEATA DE ARONIA

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingrediente:

1 kg fructe de aronia
500 g zahar (sau miere de albine)
1 lamaie
1 baton de scortisoara

Mod de preparare:

Se curata si se spala fructele, apoi se pun intr-un vas in straturi, un strat de fructe, un strat de zahar sau miere.
Se lasa vasul acoperit pana a doua zi, apoi se adauga o cana de apa, scortisoara si se fierbe la foc potrivit pana cand fructele se inmoaie si siropul se leaga bine.
Se adauga zeama de lamaie si se amesteca si se lasa sa mai fiarba 10 minute, apoi se ia vasul de pe foc si se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *