Buna,
Bine ai venit pe avem-gemeni!
Ingredient:
Pentru blat:
3 oua
3 lg zahar brun
9 lg lapte
9 lg ulei
Un plic praf de copt
10 lg de faina
Pentru compozitie:
1 kg mere
Scortisoara
3 lg zahar brun
Coaja rasa de la o lamaie
Esenta de rom
Mod de preparare:
Pentru compozitie merele se spala, se curata si se dau prin razatoare, apoi se pun la calit impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si esenta de rom pana cand scade zeama.
Pentru blat se freaca ouale cu zahar, apoi se adauga uleiul si laptele.
Se amesteca faina si praful de copt, apoi se adauga peste compozitie si se amesteca pana cand se incorporeaza.
Aluatul trebuie sa curga din lingura si sa fie putin mai gros decat cel pt clatite. Se adauga intr-o tava, pe hartia de copt jumatate din compozitie si se baga la cuptorul preincalzit la 180 º pentru 10 min.
Peste blat se pun merele apoi se adauga restul de aluat. Se intinde usor cu o spatula, apoi se da la cuptor pentru 30 min.
Pofta buna!
Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!
Cu drag,
Cecilia Buturca