PLACINTA DE MERE CU BLAT PUFOS

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

Pentru blat:

3 oua

3 lg zahar brun

9 lg lapte

9 lg ulei

Un plic praf de copt

10 lg de faina

Pentru compozitie:

1 kg mere

Scortisoara

3 lg zahar brun

Coaja rasa de la o lamaie

Esenta de rom

Mod de preparare:

Pentru compozitie merele se spala, se curata si se dau prin razatoare, apoi se pun la calit impreuna cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si esenta de rom pana cand scade zeama. 

Pentru blat se freaca ouale cu zahar, apoi se adauga uleiul si laptele. 

Se amesteca faina si praful de copt, apoi se adauga peste compozitie si se amesteca pana cand se incorporeaza. 

Aluatul trebuie sa curga din lingura si sa fie putin mai gros decat cel pt clatite. Se adauga intr-o tava, pe hartia de copt jumatate din compozitie si se baga la cuptorul preincalzit la 180 º pentru 10 min. 

Peste blat se pun merele apoi se adauga restul de aluat. Se intinde usor cu o spatula, apoi se da la cuptor pentru 30 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *