
Buna,
Bine ai venit pe avem-gemeni!
Ingredient:
400 g faina
250 g unt moale
2 galbenusuri

2 linguri de zahar pudra vanilat
coaja rasa de la o lamaie
esenta de rom
praf de copt
Mod de preparare:
Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, la viteza mica, pentru 5 minute.
Se adauga galbenusurile, esenta si coaja de lamaie si se mai amesteca pentru inca 2 min.
Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga peste compozitie.
Aluatul format va fi moale si putin lipicios.
Se formeaza fursecurile cu ajutorul unui sprit, dar daca nu aveti unul le puteti forma si cu mana. Acestea se adauga in tava, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180ยบ pentru 10-15 min.
Se lasa fursecurile sa se raceasca, apoi sunt ornate, dupa gust. Eu am folosit ciocolata amaruie topita, fulgi de cocos si nuca macinata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!
Cu drag,
Cecilia Buturca