GOGOSI CU BRANZA DE VACI

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

250 g branza grasa de vaci

50 g zahar brun

1 ou

135 g faina

coaja rasa de la o portocala

esenta de rom

Mod de preparare:

Se amesteca branza de vaci, zaharul, esenta, oul si coaja de portocala, apoi se adauga faina si se amesteca pana cand devine un aluat lipicios, dar care se desprinde usor de pe maini.

Se pune o cantitate mai mare de ulei in tigaie (cat sa acopere gogosile).

Se ia din aluat cu o lingura si se formeaza, cu mainile, bilute cu un diametru de 3, 4 cm. Se adauga in tigaie cand uleiul este incins si se amesteca usor cu o spatula, din cand in cand. Nu adaugati prea multe pentru ca se vor umfla si nu vor mai avea loc.

In clipa in care sunt gata, gogosile se vor ridica la suprafata.

Noi le-am servit cu dulceata de fructe de padure.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *