Ciorba de perisoare

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

Pentru ciorba:
1 morcov
1 pastarnac
O tetina mica
1 ardei rosu
O ceapa mare
2 oua
Suc de rosii
200 ml de borș

O legătură de patrunjel
5 l apa
Sare, boia, piper, cimbru uscat

Pentru perisoare:
500 g carne tocata
1 ou
2 linguri orez
O ceapa
O lingura de patrunjel tocat
Sare, boia, cimbru

Mod de preparare:

Se curata, spala si toaca legumele pe care le punem la fiert impreuna cu sucul de rosii, sare, piper, boia si cimbru pentru o ora.
La o jumatate de ora, de cand ciorba a inceput sa fiarba, se adauga borsul.
Intre timp se pregatesc perisoarele.
Se pune carnea intr-un castron, se adauga ceapa data prin razatoare, orezul, oul, patrunjelul, sarea, boiaua si cimbrul, se amesteca toate ingredientele cat mai bine si se lasa la frigider.
Cand a trecut o ora de cand ciorba a început sa fiarba, cu ajutorul unei lingurite se ia din compozitia pentru perisoare si se formeaza perisoarele, umezind de fiecare data mainile cu apa rece, pentru ca perisoarele sa fie cat mai usor de modelat.
Se mai fierbe totul pentru aproximativ o jumatate de ora, se adauga ouale batute zdrente si patrunjelul tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *