Prajitura pufoasa cu gem de zmeura

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

6 oua

3 linguri dulceata de zmeura

3 linguri ulei

2 linguri de zahar brun

5 linguri de faina

Praf de copt

Esenta de rom

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile sunt batute pana cand devin o spuma tare, se adaugă zaharul si se mai amesteca putin, pana cand zaharul se topeste.

Peste ganbenusuri se adauga gemul, esenta si uleiul si de amesteca toate ingredientele, apoi se adaugă peste albusurile batute spuma si se amesteca usor pana cand se incorporeaza.

Faina amestecata cu praful de copt se adauga peste compozitie si se amesteca cu o lingura, de sus in jos, pana cand se formeaza o compozitie omogena.

Se adauga in tava, pe hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180° pentru 20 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *