TORT DE MERE

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

6 oua

5 linguri de faina

linguri de ulei

2 linguri de zahar brun

esenta de rom

praf de copt

9 mere

Mod de preparare:

Se decojesc merele si se scoate mijlocul cu seminte. Se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se baga la cuptorul preincalzit la 200°, pentru 10 min. Se scoate tava si se lasa la racit.

Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se pune un praf de sare apoi se mixeaza pana cand devin o spuma tare, ca de bezea, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva secunde, pana cand acesta se topeste.

Peste galbenusuri se pune uleiul, esenta si se amesteca foarte bine, apoi se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca usor pana se incorporeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga cate un pic peste restul compozitiei, amestecandu-se totul cu o spatula sau cu o lingura de sus in jos pana cand toata faina se incorporeaza in compozitie.

Se rastoarna compozitia in tava, peste mere si se adauga la cuptorul preincalzit la 180°, pentru 25 min. Se poate face si testul cu scobitoarea.

Tortul oate fi ornat cu frisca si/sau diverse creme, dar noi il preferam simplu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *