CARTOFI CU CHIFTELE LA CUPTOR

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingrediente:

500 g carne tocata

cartofi (in funtie de cate felii este nevoie)

100 g orez fiert

1 ceapa

2 morcovi

3 catei de usturoi

1 ou

5 linguri de iaurt

200 ml apa

2 linguri de pesmet

marar

patrunjel

cascaval ras

sare, boia, cimbru

Mod de preparare:

Se pun la inabusit pentru cateva minute ceapa, morcovul si usturoiul in 2 linguri de ulei si putina apa.

Se pun intr-un bol carnea tocata, orezul fiert, oul, condimentele, putin marar tocat, ceapa, morcovul si usturoiul si pesmetul.

Intr-o tava mai inalta punem cartofii cruzi ca in imaginea alaturata.

Cu o lingura luam din compozitia de carne si formam chiftelele pe care le asezam in tava.

Bagam tava pentru 15 min. la cuptorul preincalzit la 200°.

Amestecam apa, iaurtul si putina boia, iar dupa cele 15 min. adaugam aceasta compozitie in tava si lasam la cuptor pentru inca 40 min. la 180°.

La final adaugam cascavalul ras, mai lasam aproximativ 5 min. tava in cuptor, cat sa se topeasca cascavalul, apoi scoatem tava, presaram mararul si patrunjelul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *