SARATELE

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

100 g faina

100 g unt

100 g cascaval sau branza (date prin razatoare)

1 ou pentru uns

chimen, mac, susan etc (optional)

Mod de preparare:

Se amesteca faina, untul si cascavalul ras ( poti sa folosesti si branza telemea in locul cascavalului) pana cand se incorporeaza toate ingredientele.

Aluatul format se intinde cu facaletul intr-o forma dreptunghiulara, cu o grosime de aproximativ 0.5 cm. Se taie fasii de 2 cm latime si 10 cm lungime (puteti sa si decupati aluatul folosind diverse forme) pe care le punem in tava, pe hartie de copt. Se unge fiecare fasie in parte cu oul batut apoi se presara semintele (eu am folosit seminte de mac).

Se baga in cuptorul preincalzit la 180° pentru 10 min. sau pana cand se rumenesc putin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *