IAHNIE DE FASOLE CU COSTITA AFUMATA

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

0.5 kg fasole boabe

costita afumata

2 cepe rosii potrivite

2 linguri de bulion

1 morcov potrivit

o telina mica

jumatate de ardei gras

sare, cimbru, boia dulce

o legatura de patrunjel

o legatura de marar

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert. Am schimbat apa din 15 in 15 minute, de 3 ori.

Se curata si se toaca cubulete toate legumele.

Se taie in bucati costita.

Se inabuse ceapa in putina apa si ulei pana cand se inmoaie. Se adauga restul de legume si se lasa la fiert, acoperite cu un capac, timp de 2, 3 minute.

Se adauga costita si se mai lasa la fiert totul in jur de 5 min.

Se adauga sarea, cimbrul, boiaua, bulionul si fasolea si se completeaza cu apa. Se lasa totul la fiert 1 ora, sau pana cand fasolea este suficient de fiarta, iar la final se adauga cele doua legaturi de verdeata tocate marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *