PLACINTA CU DOVLEAC

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

200 g unt

100 ml lapte

2 oua

500 g faina

1 praf de copt

1 dovleac de copt (1 kg a avut al meu)

scortisoara

2 linguri zahar brun

Mod de preparare:

Se taie in doua dovleacul, se curata de seminte si se baga la cuptor pentru 25 min.

Dupa ce dovleacul s-a copt, i se scoate miezul cu o lingura si se pune intr-un bol. Se pune peste zaharul si putina scortisoara si se amesteca foarte bine.

Pentru aluat se amesteca laptele, ouale si untul, apoi se adauga faina si praful de copt, se framanta bine pana cand aluatul devine ferm si nelipicios. Se lasa la crescut 20 min.

Dupa ce aluatul a crescut se separa in doua bucati pe care le intindeti cu sucitorul incat sa aiba o grosime de 0.5 cm.

Se pune prima foaie de placinta intr-o tava, pe hartie de copt, se adauga dovleacul pe care il intindem uniform, se pune si cea de-a doua foaie de placinta. Intepam cu o furculita placinta din loc in loc (eu am taiat placinta in felii inainte sa o bag la cuptor) si se da la cuptorul preincalzit la 180º pentru 25 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *