CORNURI CU GEM

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

400 g faina

150 ml apa calda

100 ml lapte cald

50 ml ulei

o lingurita rasa de zahar

o lingurita de sare

1 plic de drojdie

1 ou pentru uns cornurile

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele cat mai bine cu o lingura de lemn.

Aluatul format se lasa la dospit 45 min. intr-un loc caldut.

Se mai adauga putina faina si se framanta aluatul pana cand nu mai este lipicios.

Se imparte aluatul in doua.

Se intinde prima bucata de aluat in forma de cerc, cu un facalet, incat sa aiba o grosime de 0.5 cm. si se imparte in 6 triunghiuri.

Se pune cate o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi si se ruleaza cu grija.

Procedam la fel si cu cea de-a 2 a bucata de aluat.

Cornurile formate se pun intr-o tava, pe hartia de copt, se ung cu un ou batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180° pentru 10 min. sau pana cand se rumenesc usor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *