SUPA CREMA DE USTUROI

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Acum cateva zile am primit o provocare din partea sotului: SUPA DE USTUROI. Spre rusinea mea nici macar nu stiam de existent acestui fel de mancare. Dupa cateva cercetari pe internet m-am apucat si eu sa gatesc. Spre surprinderea mea totala a iesit un adevarat deliciu!

Ingredient:

~20 catei de usturoi

2 cepe potrivite

O telina mica

1 morcov

2 cartofi mai mari

150 g smantana

1 lingura de unt

1 legatura de patrunjel

Sare, cimbru, oregano, ulei (dupa gust)

Mod de preparare:

Se curata toate legumele si se taie in bucati mai mici.

Intr-o oala se pun 1.5 l de apa, se adauga legumele (cepele, telina, morcovul si cartofii) taiate in bucati mai mici pentru a fierbe cat mai rapid, o lingura de ulei, sarea, cimbrul, oregano si se lasa la fiert, la foc potrivit, timp de o ora.

Dupa 30 de min. se adauga si usturoiul. Eu am taiat in 2 buc fiecare catel de usturoi.

Dupa o ora se scot legumele, se blenduiesc, se pun inapoi in oala impreuna cu untul, smantana si patrunjelul tocat marunt.

Atentie! Smantana trebuie amestecata cu putina supa, separate, si se tot completeaza cu supa pana cand este adusa la o temperatura cat mai aproape de cea a supei. Daca este pusa direct in oala se va imbranzi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *