MANCARE DE FASOLE VERDE CU CARNE

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Mai jos vei gasi reteta de mancare de fasole verde cu carne pe care atat sotul cat si gemenii o adora.

Le-am introdus baietilor fasolea verde la masa de pranz inca din a III a saptamana de diversificare. La inceput aceasta mancarica era sub forma de piure (fasole verde, morcov, pastarnac pe care le fierbeam timp de o ora. La final strecuram legumele, adaugam 1 lingurita de ulei de masline peste ele si carnea pe care o fierbeam separate, in prima luna, ulterior am fiert-o impreune cu legumele, apoi le blenduiam si mai completam cu putina zeama in care au fiert legumele pentru ca piureul sa fie mai moale), dar usor, usor, o data cu trecerea lunilor, am facut mici modificari in reteta incat dupa varsta de un an a baietilor aceasta mancare sa contina ingredientele de mai jos.

 Ingrediente:

300 g carne (noi folosim carne de pui sau de curcan)

500 g fasole verde

1 ceapa potrivita

3 linguri de bulion

1 morcov

1 ardei capia

1 legatura de patrunjel

Sare, cimbru, boia (dupa gust)

Mod de preparare:

Se toaca ceapa, ardeiul si morcovul cubulete.

Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si putina apa, dupa ce s-au incins se adauga ceapa, ardeiul si morcovul care sunt lasate 1, 2 min. la inabusit, apoi se adauga carnea taiata cubulete si se mai lasa aproximativ 5 min la foc potrivit.

Se adauga o cana cu apa apoi bulionul, sarea, cimbrul si boiaua (dupa gust), se amesteca totul si se mai lasa 2, 3 min. pe foc pana incepe totul sa fiarba.

Se adauga fasolea verde, se completeaza cu apa incat sa se acopere fasolea verde, se amesteca totul si se lasa la fiert, la foc potrivit, pentru o ora.

Se amesteca din cand in cand in oala ca mancarea sa nu se lipeasca.

La final se adauga patrunjelul tocat cat mai marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *