PILAF CU CARNE

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Mai jos vei gasi reteta de pilaf cu carne pe care atat sotul cat si gemenii o adora.

Ingrediente:

300 g carne (noi folosim carne de pui sau de curcan)

2 cani de orez

6 cani apa

1 ceapa potrivita

3 linguri de bulion

1 morcov

1 ardei capia

1 legatura de marar

Sare, boia (dupa gust)

Mod de preparare:

Se toaca ceapa, ardeiul si morcovul cubulete.

Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si putina apa, dupa ce s-au incins se adauga ceapa, ardeiul si morcovul care sunt lasate 1, 2 min. la inabusit, apoi se adauga carnea taiata cubulete si se mai lasa aproximativ 5 min la foc potrivit.

Se adauga o cana cu apa, apoi bulionul, sarea si boiaua (dupa gust), se amesteca totul si se mai lasa 15 min. pe foc.

Orezul se spala si se adauga in mancare impreuna cu cele 6 cani de apa. Se amesteca totul si se lasa la fiert, la foc potrivit, pentru 25 min.

Se amesteca din cand in cand in oala ca mancarea sa nu se lipeasca.

La final se adauga legatura de marar tocat cat mai marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *