MANCARE DE PRAZ CU CARNE

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Ingredient:

300 g carne (noi folosim carne de pui sau de curcan)

3 buc de praz mai mari

2 cepe rosii potrivite

3 linguri de bullion

1 ardei gras

1 legatura de patrunjel

1 legatura de marar

Sare, piper, cimbru, boia (dupa gust)

Mod de preparare:

Se toaca prazul in bucatele potrivite, se spala foarte bine cu apa rece si se lasa la scurs.

Se toaca ceapa si ardeiul cubulete.

Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si putina apa, dupa ce s-a incins se adauga ceapa si ardeiul care sunt lasate 1, 2 min. la inabusit, apoi se adauga carnea taiata cubulete si se mai lasa aproximativ 5 min la foc potrivit.

Se adauga o cana cu apa apoi bulionul, sarea, piperul, cimbrul si boiaua, se amesteca totul si se mai lasa 2, 3 min. pe foc pana incepe totul sa fiarba.

Se adauga prazul taiat cubulete,se completeaza cu apa pana cand prazul este acoperit, se amesteca totul si se lasa la fiert, la foc potrivit, pentru o ora.

Se amesteca din cand in cand in oala ca mancarea sa nu se lipeasca.

La final se adauga legaturile de patrunjel si marar tocate cat mai marunt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.