16. CUM SA ECONOMISIM BANI

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

In societatea din ziua de astazi banii au ajuns sa fie destul de importanti. Orice ai dori sa faci costa mai mult sau mai putin, iar cand apar copiii cheltuielile cresc destul de mult.

Din pacate nu suntem bogati, iar ca in multe alte familii si noi muncim foarte mult pentru fiecare banut pe care il castigam (“castigam”, ce frumos suna, de parca ti-ar da cineva acei bani cadou si nu ai munci de iti sar ochii pentru fiecare banut in parte), asa ca mai ales ca acum familia noastra s-a marit cu inca 2 membrii a trebuit sa apelam la orice strategie incat sa ne descurcam cat de mult putem cu banii pe care ii avem. Inca de la inceput am facut un tabel in care am pus toate veniturile si toate cheltuielile pentru ca astfel putem vedea mai bine unde cheltuim prea multi bani.

Inca de cand i-am nascut pe baieti mi-am notat data la care am deschis fiecare pachet de pampers, cutie de lapte, iar ulterior punga de cereale. Astfel dupa nu prea mult timp am putut sa stiu exact cate cutii de lapte, cate baxuri de pampers si cate cutii de cereal se consuma pe luna.

Am creat un tabel in care am impartit fiecare ban astfel:

– utilitati

– rate

– mancare

– masina (rca, benzina, reparatii – lunar am pus cate o suma, cat ne-am permis, de o parte, ca sa nu fim luati prin surprindere)

– igiena

– bebelusi (lapte, pampers, cereale, hainute etc)

– sanatate

Acest tabel ne-a ajutat foarte mult. Astfel am putut sa cumparam majoritatea lucrurilor de care am avut nevoie si am reusit sa avem si o claritate asupra situatiei noastre financiare.

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published.