15. CURATAREA PETELOR DE MANCARE DE PE HAINE

Buna,

 

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Dupa ce am inceput diversificarea m-am confrunt cu alte problem: scoaterea petelor de legume, in special de morcov, de pe hainute.

Uneori petele ieseau foarte repede dupa ce lasam hainutele la inmuiat 5, 6 ore in apa cu detergent, alte pete in shimb ieseau dupa 2, 3 spalari.

Am gasit pe internet o alta solutie, un amestec facut din detergent de vase si otet, amestecate cu putina apa. Compozitia se pune pe pata apoi se freaca pana ce pata dispare. Nici acest amestec nu pot spune ca functioneaza de fiecare data.

La indrumarea unei asistente medicale am inceput sa pun si bicarbonat de sodiu peste detergent, in masina de spalat. Din pacate nici aceasta metoda nu da rezultate de fiecare data.

Dupa 2 luni de incercari si dupa ce am incercat diverse metode gasite pe internet procedez in felul urmator:

  • peste hainutele care sunt foarte patate pun amestecul de apa, otet si detergent de vase, frec putin apoi pun toate hainutele la inmuiat peste noapte in apa cu detergent
  • dimineata mai frec putin hainutele care sunt inca patate, dar nu insist prea mult, apoi le pun in masina de spalat, peste rufe pun un capac de solutie pentru indepartarea petelor, iar peste detergent pun bicaronat de sodiu. Am aplicat aceasta metoda la ultimele 4 spalari si de fiecare data hainutele s-au curatat cu succes.

Sper sa va fie de folos aceste informatii.

P.S. Voi ce metode aplicati pentru curatarea petelor?

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published.