12. ORARUL MESELOR

Buna,

Bine ai venit pe avem-gemeni!

Baietii mei nici pana in acest moment, cand au 1 an si 1 luna, nu au renuntat la mesele din timpul noptii, iar din fericire in timpul zilei, dupa o scurta perioada in care au facut fite la orice tip de mancare, usor, usor au prins gustul alimentelor solide.

La inceput scoteau tot din gurita si se strambau. Ma suparam foarte tare in sinea mea, dar cu multa dragoste si multa perseverenta am reusit sa ii fac sa manance fara problem. Acum pot spune ca sunt foarte mancaciosi.

Am citit undeva ca atunci cand bebelusul scoate din gurita mancarea nu inseamna neaparat ca nu ii place ceea ce mananca ci ca este posibil sa nu fie obisnuiti cu acel fel de mancare, e prea multa mancare in lingurita etc.

La noi distribuirea meselor pe zi era urmatoarea:

dimneata (6:00-7:00) – lapte

gustarea de la ora 10:00 – suc de fructe, fructe pasate sau pur si simplu bucatele de fructe.

pranz (12:30-13:30) – felul I supa, felul II – diverse tipuri de mancare (pana la 8 luni le-am dat legumele blenduite, de la 8 luni le-am dat legumele pasate cu furculita, iar dupa 11 luni le-am dat mancare asa cum o fac si pentru noi, doar ca am taiat carnea si legumele mai mici).

gustarea de la ora 16:00 – taietei cu lapte si putina esenta de vanilie, tapioca cu mar copt, iaurt cu mar copt sau banana.

cina (19:30) – lapte cu cereale

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published.