11. DIFICULTATI IN ALIMENTATIE INAINTE DE DIVERSIFICARE

Buna,
Bine ai venit pe avem-gemeni!

Dupa primele 3 luni baietii mei au inceput sa faca figuri atat in timpul suptului cat si cand le dadeam completare de lapte cu biberonul. Nu mai stiam ce sa fac incat sa manance. Am incercat sa le dau sa manance atat impreuna cat si separat.

Aveam impresia ca sunt gelosi unul pe celalalt, lucru care imi era confirmat uneori in momentul in care puneam un paravan intre ei si incetau din plans, dar nici aceasta metoda nu functiona de fiecare data.

Au urmat 3 luni de chin. Fiecare masa era un calvar atat pentru mine cat si pentru ei. La fiecare masa trebuia sa nascocesc alt siretlic pentru a-i face sa manance, ceea ce la o masa mergea la alta nu mai mergea.

Pentru mine alimentatia copiilor mei este foarte importanta chiar daca asta inseamna ca eu sa ma chinui foarte tare, asa ca de fiecare data am devenit inventiva si am facut orice incat baietii sa stea 10 minute la san, iar apoi sa bea si lapte la biberon. Inca din materninate mi s-a spus sa le dau si completare de lapte cu biberonul, asta ca sa fiu sigura ca s-au saturat.

Din cauza stresului si al faptului ca cei mici la multe mese terminau de supt destul de repede, am avut momente in care am crezut ca secretia lactara mi-a cam scazut. Dupa fiecare supt, obisnuita fiind sa ma mulg si sa mai scot ceva lapte din sani, erau momente in care nu mai scoteam nicio picatura de lapte. Acest lucru m-a speriat si m-am facut sa cred ca poate baietii nu s-au saturat, poate nu am avut destul lapte etc, acum in schimb imi dau seama ca poate ei sugeau tot laptele si ca, poate, refuzau biberonul tocmai pentru ca erau satui.

Cred ca era mai bine daca ii lasam sa manance cat doreau ei. Sunt sigura de faptul ca nu ar fi stat nemancati. Poate ca nu ar fi trebuit sa fiu atat de insistenta. Dar cu toate astea sunt fericita ca am putut totusi sa ii alaptez 6 luni.

La cateva zile dupa ce au implinit 6 luni baietii s-au imbolnavit si am fost internati in spital. Din acel moment, din cauza stresului, am ramas complet fara lapte.

Daca ti-a placut articolul lasa-mi un mic comentariu!

Cu drag,

Cecilia Buturca

Leave a Reply

Your email address will not be published.